Ciorba de os afumat

de Ancutsa in Ciorbe, 3 Iun 2016 | 3391 vizualizari

 

Ciorba mea preferata este cea de os afumat, mi se pare foarte potrivita dupa sarbatori cand simtim nevoia sa ne curatim dupa atatea mancaruri grele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc afumate feliate;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa uscata;
  • 2 linguri de zarzavat de iarna (morcov, ardei gras verde, ardei gras rosu, radacina si frunze de telina)
  • 2 linguri de rosii pasate la conserva;
  • 1 lingura de orez;
  • 1 ou;
  • 1 varf de lingurita sare de lamaie;
  • 1 varf de lingurita sare;
  • Verdeturi: marar, patrunjel si leustean.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os afumat:

Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.

Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine.

Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate.

Se adauga 1 lingura de orez spalat bine.

Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si cu polonicul se ia din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si se toarna in ciorba. Se amesteca bine.

Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt.

 

Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte.

 

Pofta Buna!

  

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/ciorba-de-os-afumat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat